Site Overlay

Ravsafari med ravlygter – når du vil finde den ægte vare

Nu har jeg altid været tilhænger af at slå flere fluer med et smæk, så når lejligheden byder sig, slår jeg til med fast og sikker hånd.

Som I alle ved, har min kone og jeg rejst land og rige rundt efter gode madoplevelser i en årrække nu. I efteråret gik turen til Thyborøn, hvor vi skulle deltage i deres berømte fiskefestival. Men vi havde også brug for at røre os lidt mellem madorgierne, så derfor var der en rigtig god anledning til at opleve lidt af den vilde natur på egnen.

Ved Vesterhavet er der rig mulighed for at finde rav, så derfor havde vi planlagt en ravsafari og indkøbt ravlygter til formålet.

Ravlygter er yderst effektive i ravjagt

Vi fik et lille lynkursus i brug af ravlygter, og hvor vi nemmest kunne finde rav i vandkanten ved Vesterhavet ud for Thyborøn. Vi havde valgt nybegynder ravlygter, men det var nu ingen hindring i forsøget på for at finde rav. Allerede ved første forsøg var vi heldige. Vi ledte i en lille tangdynge, og der gik ikke længe, før lysstrålerne fra vores ravlygter havde fanget de første glimt af faste harpiksklumper i sandet.

Så fik vi blod på tanden, og gik mere organiseret til værks. Hver gang vi spottede en tangdynge på stranden, gik vi målrettet efter den, og dissekerede den ned til den mindste tangstrimmel med lyset fra vores ravlygter. Med få undtagelser havde vi gevinst hver gang, og det var både store og små klumper – med og uden fossiler i.

Ravlygter er både til nybegyndere og øvede ravsamlere

Det var en fantastisk oplevelse for os at finde vores eget rav med de nyindkøbte ravlygter, så den udflugtsmulighed vil vi gerne kippe lidt med flaget for i forhold til jer andre, som sidder derude. Hvis I savner lidt inspiration til en ny hobby eller blot mangler familieunderholdning til efterårsferien, så vil vi klart anbefale jer at prøve en ravsafari med ravlygter. Ikke alene får I nogle fede oplevelser i naturen – I får også spændende souvenirs med hjem, som I kan bruge til pynt eller samtaleemner rundt om middagsbordet.

Mangler I lidt ekstra information om ravlygter, kan I med fordel henvende jer til ravfund.dk, som både sælger ravlygter og arrangerer kurser i at lede efter rav på den mest optimale måde. Dem har vi selv brugt ved samme lejlighed, så dem kan vi varmt anbefale.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.