Site Overlay

Aventurin får dig til at tænke lidt over tilværelsen

Som filosofi-interesseret kan man ikke gøre andet end at sidde og klappe i hænderne i begejstring over at få lejlighed til at tale lidt om fænomenet aventurin. Hvorfor nu det, spørger I. Jo, ser I, det forholder sig sådan, at aventurin adresserer et ganske særligt filosofisk emne, som til alle tider har været et vigtigt aspekt for den menneskelige eksistens, nemlig muligheders potentialer.

Dette tema havde ganske vist lidt trange vilkår tilbage til ti’erne, hvor man tit hørte om ”nødvendighedens politik”, men de kloge folk på Borgen og andre steder havde ganske givet ikke hørt om aventurin, må man formode, for i så fald havde de nok anlagt en lidt mindre skråsikker stil.

Faktisk er det en underlig frase – ”nødvendighedens politik” – for det har da aldrig nogensinde været tilfældet for noget som helt, herunder politik, at det skulle være statisk, uforanderligt eller for den sags skyld determineret. Derfor forsøger jeg og noellcrystals.com med dette blogindlæg at advokere for aventurin, som indeholder det enkle budskab om muligheder, en såkaldt ”alt er muligt”-tese.

Aventurin er forandringens og det muliges kunst

Det er ikke en tilfældighed, at jeg har valgt at støve mantraet om ”nødvendighedens politik” lidt af, for med aventurin er budskabet tværtom, at verden og virkeligheden er et mulighedernes land. Det landskab, som spreder sig i alle egne, kanter og afkroge af vores lille solsystem er et eksempel på en uafladelig kilde af muligheder, som aldrig kan begrænses til ensporede politiske holdninger og statsadministrative regneark. Husk på – som filosof viser man ikke verden virkelige muligheder, men mulige virkeligheder. Dette er også tilfældet for aventurin.

Som menneske skal man altid have det principielle i valgmuligheder og deres struktur for øje. Heraf følger som sagt, at såfremt man vælger én mulighed, så fravælger man en anden, som potentielt set kunne have løst den pågældende udfordring på ligeså tilfredsstillende vis som den, man foretrak i første omgang. Men intet i disse valg tilsiger, at dette valg rummer et ”nødvendighedens valg”. Som menneske skal man altid være yderst varsom med at ytre sådanne sætninger eller holdninger, da det skaber et vakuum, som ikke er til at komme levende ud fra. Selv aventurin ville have store vanskeligheder ved at manifestere sig der.

Aventurin skaber mere indsigtsfulde mennesker

Krystaller som aventurin er essentielle redskaber og midler til at forbedre dig personligt og menneskeligt. Derfor er mit budskab til dig også, at du som menneske med fordel kan drage stor nytte af aventurin, da dette krystal vil kunne kvalificere din som menneske og lede dig frem til at realisere alle de ønsker og drømme, du end måtte have for dit liv.

Derfor, du kære medmenneske, lyt med alvorsmine til mig, når jeg siger dette: Bad i oceaner af aventurin og få renset hele din krop og dit sind, således at du aldrig nogensinde mere må ty til et så fantasiforladt mantra som ”nødvendighedens valg” i dit videre virke.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.